سه شنبه ۲۵ شهریور ۰۴

خشك كردن در فضاي باز چگونه است؟

اطلاعات مفيد براي خانوم ها

خشك كردن در فضاي باز چگونه است؟

۲۳ بازديد

خشك كردن در فضاي باز

عمل خشك كردن ميوه‌ها و سبزيجات در هواي آزاد به آغاز زمان ثبت شده باز مي‌گردد. برچسب "خشك شده در آفتاب" به يك غذاي لذيذ تبديل شده است و به زردآلو، انبه و به ويژه گوجه فرنگي اهميت بيشتري داده مي‌شود. خشك كردن در فضاي باز به تجهيزات زيادي احتياج ندارد - فقط سيني‌ها يا ساير وسايل مورد نياز براي خشك كردن - اما نياز به حداقل شرايط خاص دارد.

ميوه‌ها، از جمله توت فرنگي، سيب، انگور و گيلاس، با محتواي قند و اسيد نسبتاً زياد، گزينه‌هاي خوبي براي خشك كردن در فضاي باز هستند. چيدمان مي‌تواند به سادگي يك جعبه شير پلاستيكي بيش از حد چرخانده شده يا يك پنجره مشبك روي آجر يا بلوك‌هاي بتني باشد. قرار دادن بلوك‌ها روي يك تار مي‌تواند به پايين نگه داشتن گرد و غبار كمك كند.

از سيني‌هاي مشبك ساخته شده از آلومينيوم يا آن‌هايي كه گالوانيزه شده‌اند استفاده نكنيد.

ميوه‌هاي برش داده شده نازك را مي‌توان روي ورقه‌هاي كوكي و ديگر سطوح صاف و غير واكنشي نيز در آفتاب خشك كرد. ميوه را با يك حوله سفيد بپوشانيد و آن را در جايي قرار دهيد كه خورشيد بتواند گرماي خود را (حتي داخل آن) به او بدهد.

دماي روز بالاي 85 درجه ايده‌آل است. رطوبت زير 60٪ يك ضرورت است. اگر حشرات مشكل ساز هستند، از خشك كردن ميوه‌ها با تور پشه استفاده كنيد.

اكثر غذاها، از جمله ميوه‌ها (به ويژه غذاهايي كه پوست آن‌ها روي آن باقي مانده است) و لوبياي صدفي، قبل از خشك شدن در برابر آفتاب براي از بين بردن حشرات و تخم آن‌ها نياز به درمان دارند. اين كار را با قرار دادن برش‌هاي ميوه يا حبوبات در فريزر به مدت دو روز انجام دهيد. يا مي‌توان آن‌ها را در فر تنظيم شده روي 160 درجه به مدت نيم ساعت تيمار كرد. دماي فر را با دماسنج فر بررسي كنيد. حتي در كمترين دماي محيط، بسياري از فرها از 160 درجه گرم‌تر مي‌شوند و ممكن است غذا را بپزند.

نكته:  برش‌هاي گوجه فرنگي را هنگام قرار دادن براي خشك شدن، نمك بزنيد. نمك نه تنها طعم را بهبود مي‌بخشد، بلكه به حذف رطوبت نيز كمك مي‌كند.

خشك شدن خورشيدي اشعه‌هاي خورشيد را متمركز مي‌كند تا حرارت و حركت هوا را به حداكثر برساند. يك تنظيم ساده كه روي سيني‌هاي خشك كن را با پلاستيك شفاف (در حالي كه گردش هوا را افزايش مي‌دهد) افزايش مي‌دهد، مي‌تواند با شرايط مناسب به طرز شگفت‌انگيزي خوب كار كند. در حالي كه عملكرد آن قديمي است، پيشرفت‌هاي مدرن در برق توليد شده توسط خورشيدي، آن را به يك فناوري روز دنيا تبديل كرده است كه داراي پتانسيل خشك شدن خارج از شبكه با يك عنصر گرمايش و فن است.

همچنين طرح‌هاي مبتكرانه‌اي با فناوري پايين براي دستگاه‌هاي خورشيدي مستقل وجود دارد كه هواي گرم را جمع آوري كرده و آن را به سيني‌هايي كه ميوه‌ها در حال خشك شدن هستند ارسال مي‌كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.