براي داشتن سلامت مطلوب، مهم است كه از نظر جسماني فعال باشيد. WHO/Europe براي حمايت از افراد سالم در فعال ماندن فيزيكي در خانه، راهنماييهاي خاصي را براي دورههاي قرنطينه، از جمله نكات و مثالهايي نوع تغذيه در دوره كرونا تهيه كرده است.
از اندازه قسمتها آگاه باشيد
به سختي ميتوان اندازه قسمتها را درست كرد، مخصوصاً هنگام پختن از ابتدا. حضور طولاني مدت در خانه، به ويژه بدون شركت يا فعاليتهاي محدود نيز ميتواند منجر به پرخوري شود. از طريق دستورالعملهاي رژيم غذايي مبتني بر غذاي ملي خود در مورد بخشهاي سالم براي بزرگسالان راهنمايي بگيريد و توجه داشته باشيد كه كودكان خردسال به وعدههاي كوچكتر نياز خواهند داشت.
از شيوههاي ايمن دست زدن به مواد غذايي پيروي كنيد
ايمني غذا پيش نياز امنيت غذايي و رژيم غذايي سالم است. هنگام تهيه غذا براي خود و ديگران، رعايت نكات بهداشتي غذا براي جلوگيري از آلودگي غذا و بيماريهاي ناشي از غذا بسيار مهم است. اصول كليدي بهداشت خوب غذا عبارتند از:
1. دستها، آشپزخانه و وسايل خود را تميز نگه داريد
2. غذاي خام و پخته، به ويژه گوشت خام و محصولات تازه را جدا كنيد
3. غذاي خود را كاملاً بپزيد
4. غذاي خود را در دماي ايمن، زير 5 درجه سانتيگراد يا بالاي 60 درجه سانتيگراد نگه داريد.
5. از آب سالم و مواد اوليه استفاده كنيد.
با رعايت اين پنج توصيه كليدي براي غذاي ايمنتر، ميتوانيد از بسياري از بيماريهاي شايع ناشي از غذا جلوگيري كنيد.
مصرف نمك خود را محدود كنيد
در دسترس بودن غذاهاي تازه ممكن است كاهش يابد و بنابراين ممكن است نياز بيشتري به غذاهاي كنسرو شده، يخ زده يا فرآوري شده داشته باشيد. بسياري از اين غذاها حاوي مقدار زيادي نمك هستند. سازمان بهداشت جهاني توصيه ميكند كمتر از 5 گرم نمك در روز مصرف كنيد. براي دستيابي به اين هدف، غذاهاي داراي نمك كم يا بدون نمك را در اولويت قرار دهيد. همچنين ممكن است شستن غذاهاي كنسرو شده مانند سبزيجات و لوبيا را براي حذف مقداري سديم اضافي در نظر بگيريد. توجه داشته باشيد كه غذاهاي ترشي اغلب حاوي مقادير زيادي سديم هستند. در بسياري از كشورها، 50 تا 75 درصد نمك دريافتي از غذاهايي كه ميخوريم تأمين ميشود، نه آنچه كه خودمان به آن اضافه ميكنيم. با توجه به اين كه ممكن است در حال حاضر به اندازه كافي نمك مصرف كرده باشيد، از افزودن نمك اضافي هنگام پخت و پز و به وعدههاي غذايي خود در سفره خودداري كنيد. براي عطر و طعم بيشتر، گياهان و ادويهجات تازه يا خشك را امتحان كنيد.