فوايد تغذيه طالبي
اين خربزه خوشمزه، اگرچه عجيب و غريب به نظر ميرسد، مملو از مواد مغذي است.
بتاكاروتن
وقتي صحبت از بتاكاروتن ميشود، طالبي ميوههاي نارنجي زرد ديگر را از رقابت خارج ميكند.
طالبي داراي بتاكاروتن بيشتري نسبت به:
- زردآلو
- گريپ فروت
- پرتقالها
- هلو
- نارنگي
- شليل
- انبه
خربزههاي گوشتي نارنجي مانند طالبي به اندازه هويج بتاكاروتن دارند. بتاكاروتن نوعي كاروتنوئيد است. كاروتنوئيدها رنگدانههايي هستند كه به ميوهها و سبزيجات رنگ روشن ميدهند. بتاكاروتن پس از خوردن، به ويتامين A تبديل ميشود يا به عنوان يك آنتياكسيدان قوي براي كمك به مبارزه با راديكالهاي آزاد كه به سلولهاي بدن شما حمله ميكنند، عمل ميكند.
ويتامين A براي موارد زير مهم است:
- سلامت چشم
- سلولهاي قرمز خون سالم
- يك سيستم ايمني سالم
ويتامين C
1 فنجان طالبي بلال حاوي بيش از 100 درصد مقدار توصيه شده روزانه (DV) ويتامين C است. ويتامين C در توليد موارد زير نقش دارد:
- رگهاي خوني
- غضروف
- ماهيچه
- كلاژن در استخوانها
براي اثبات تأثير آن در برابر بيماريهايي مانند:
- آسم
- سرطان
- ديابت
با اين حال، خوردن غذاهاي غني از ويتامين C ممكن است به شما در كاهش دوام علائم در دفعه بعدي سرماخوردگي كمك كند.
ويتامين C هشت درصد از سرماخوردگي را در بزرگسالان كاهش ميدهد. در كودكان مدت زمان سرماخوردگي 14 درصد كاهش پيدا ميكند.
فولات
فولات به ويتامين B-9 نيز معروف است. فولات زماني مناسب است كه به طور طبيعي در غذاها وجود داشته باشد. اسيد فوليك اصطلاحي است كه براي مكملها و غذاهاي غني شده استفاده ميشود.
فولات براي جلوگيري از نقايص مادرزادي در لوله عصبي مانند بيفيدا نخاع شناخته شده است.
همچنين ممكن است:
- خطر برخي از سرطانها را كاهش دهد
- از دست دادن حافظه به دليل افزايش سن
وقتي نوبت به سرطان ميرسد، فولات ممكن است يك شمشير دو لبه باشد.
فولات ممكن است در سرطان هاي اوليه و در افرادي كه كمبود فولات دارند نقش محافظتي داشته باشد. با اين حال، ويتامين B-9 در دوزهاي بالا، مانند مصرف بيش از حد مكمل، ممكن است سرطانهاي مرحله بعدي را تحريك يا بدتر كند.
زنان باردار و زنان در سنين باروري بايد روزانه 400-600 ميكروگرم فولات مصرف كنند. مردان بالاي 13 سال بايد 400 ميكروگرم مصرف كنند. دو فنجان طالبي بلال داراي 74 ميكروگرم فولات يا حدود 19 درصد ارزش روز است.